Norite būti informuoti apie ypatingus pasiūlymus pirmieji? Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir mes būtinai Jus informuosime, kai turėsime ypatingą pasiūlymą Jums!

Prenumeruokite naujienlaiškį


    Sekite mus

    Paieška

    Kaip pasirūpinti šalčių ir dezinfekcinių priemonių išsekinta rankų oda?

    rankų oda

    Kaip pasirūpinti šalčių ir dezinfekcinių priemonių išsekinta rankų oda?

    Atėjus pavasariui puikiai matome, kaip atšiaurus žiemos oras nualino rankas – šiurkšti ir išsausėjusi oda, raudonis, bėrimai, skausmingos žaizdelės, daugiau raukšlių… Privalomas kasdienis dezinfekcinių priemonių naudojimas ir dažnas plovimas antibakteriniu muilu dar labiau dirgina jau ir taip pažeistą rankų odą. Prisilietimai tampa nemalonūs, netgi gėda nusiimti pirštines ir kažkam parodyti savo rankas. Tačiau visas problemas galime išspręsti ir netgi daug lengviau nei tikėjomės!

    Kodėl svarbu rūpintis savo rankų oda?

    Dažniausiai visą dėmesį skiriame savo veido bei kūno odos priežiūrai, o rankas pamirštame, tačiau taip neturėtų būti. Rankos yra labiau pažeidžiamos ir greičiau sensta, nes jų oda yra palyginti plona. Taip pat rankomis nuolat liečiame įvairius paviršius, todėl jos yra veikiamos nešvarumų, visų rūšių mikrobų, cheminių medžiagų ir saulės spindulių. Be to, nuo kenksmingo aplinkos poveikio rankų odos neapsaugo drabužiai ar makiažas. Ar tai būtų rankos paspaudimas, ar tik draugiškas mostelėjimas – rankos gali padaryti labai stiprų pirmąjį įspūdį. Todėl norime, kad rankų oda būtų švelni, minkšta, graži ir kuo sveikesnė. 

    Pirmasis žingsnis – švara

    Ilgalaikė pandemijos situacija visame pasaulyje parodė, kodėl taip svarbu po kiekvieno kontakto su išorine aplinka plauti ir dezinfekuoti rankas. Jomis surenkame ir perduodame bakterijas, taip pat nešvariomis rankomis liečiame savo veido odą, o tai gali pernešti ir sukelti infekcinius užkrėtimus. Apkabiname draugus, laikome už rankos vaikus, glostome gyvūnus, renkamės produktus parduotuvėje, nuspaudžiame namų bei mašinos durų rankenas, atliekame namų ruošos darbus, liečiame drabužius, klaviatūrą ir telefoną… Taigi užtikrinti savo rankų higieną yra tiesiog būtina. Specialistai siūlo rankas kruopščiai plauti antibakteriniu muilu bent 20 sekundžių, įtrinant tiek viršutinę, tiek ir apatinę plaštakos dalį bei riešus. Kad sumažintumėte neigiamą poveikį rankų odai, jas plaukite ne po karštu ar šaltu vandeniu, bet po maloniai šilta vandens srove. Ekstremalūs temperatūrų skirtumai žeidžia ir sausina odą. 

    Antrasis žingsnis – drėkinimas

    Jeigu norime, kad rankos išlaikytų drėgmę odoje, kuri lemia jų švelnumą, minkštumą, grožį ir sveiką būklę – po kiekvieno plovimo turėtume naudoti drėkinamąjį kremą. Apsauginis odos paviršius lengvai pažeidžiamas antibakterinių, cheminių ir dezinfekcinių priemonių, kurios tuo pačiu ir labai sausina odą. Ilgainiui ji tampa šiurkšti, dirgli ir taip gaunasi tarsi „užburtas ratas“: plaudami ir dezinfekuodami sausiname rankas, tada jas neigiamai veikia išorinė aplinka, o mes vėl jas plauname ir dar labiau sekiname odą… Todėl gali atsirasti raudonis, niežėjimas, skilinėjimas, bėrimai ir žaizdos. Kokybiškos sudėties rankų kremas atstato drėgmės pusiausvyrą ir sustabdo tolimesnius odos pažeidimus. Geriausia, kad drėkinamasis kremas tuo pačiu maitintų odą, atliktų gydomąsias bei apsaugines funkcijas. Rankas kartą per savaitę galime palepinti raminančiomis vonelėmis, specialiomis drėkinamosiomis ir maitinamosiomis kaukėmis, suaktyvinti kraujotaką atliekant rankų mankštą pertraukėlių metu tarp darbų. Kremo naudojimą taip pat galime paversti maloniu ritualu – skirti kelias minutes lengvam rankų masažui.

    Kokybiška rankų odos priežiūra

    Nuo naudojamo rankų kremo sudėties ir kokybės priklauso, ar oda bus drėkinama veiksmingai, ar ji bus apsaugota, kaip greitai pajusite ir pastebėsite pokyčius. SILXPERT® SKIN+ silicio atkuriamasis kremas yra sukurtas Belgijos profesionalų visapusiškai rankų odos priežiūrai – drėkina, apsaugo ir gydo vienu metu. Sudėtyje esantis silicis ir natūralūs ekstraktai stimuliuoja kolageno gamybą ir skatina regeneraciją – atstato sveiką odos drėgmės pusiausvyrą, rankos tampa švelnios, glotnios lygios, minkštos, nustoja pleiskanoti ir skilinėti. Silicio atkuriamasis kremas taip pat saugo odą nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, stabdo raukšlių susidarymą, gydo žaizdas, padeda išnykti bėrimo žymėms, sumažina eritemą ir eroziją. 100% įsigeria į odą, todėl veikia iškart ir nepalieka riebios plėvelės pojūčio odos paviršiuje. Moterys, naudojančios silicio atkuriamąjį kremą, teigiamus pokyčius pastebėjo jau po pirmųjų potėpių, o dabar džiaugiasi ilgalaikiu rezultatu – išplonėjusi ir vizualiai pasenusi rankų oda tapo lygi, praėjo sausumas ir nemalonus tempimo jausmas.

    SILXPERT® SKIN+ silicio atkuriamasis kremas